tiistai 16. heinäkuuta 2013

Hurmaava Farmors cafe

Purjehdus reissullamme pistäydyimme kahvilassa, joka kuuluu ehdottomasti suosikkeihini niin saaristossa, kuin koko Suomessakin. 

Farmors cafe sijaitsee varsin pittoreskillä ja viehättävällä Högsåran saarella, jonka löysimme olessani kolmetoista vuotiaana saaressa ratsastusleirillä. Jo silloin kahvila oli toiminnassa, mutta viime vuosina sen maine on levinnyt huimaa vauhtia ja sen myötä tarjontakin laajentunut. 

Alunperin söpöstä kahvilasta sai enimmäkseen suussasulavia kakkuja. Nykyisin tarjolla kattava lounastarjonta ja grilliruokaa kolmen jälkeen. Myös terassia on laajennettu reilusti. Tämä onkin tarpeellista, sillä kauniina kesäpäivänä kahvila on täynnä veneiliöitä, mökkiläisiä ja muita satunnaisia pistäytyjiä. 
Ruoka tehdään tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Herkullisen maun lisäksi annokset ovat myös todella kauniita. En voi muuta kuin ihmetellä, että mitä taikoja vanhan maatilan keittiössä tapahtuukaan. Kitaani nopeasti kadonnut Ceasar-salaatti oli kesäisen raikas, mutta täyttävä. 

Ennen kaikkea kannattaa kuitenkin maistaa kahvilan kuuluisia kakkuja ja piirakoita. Kakkupalansa saa leikata itse mieleisensä kokoseksi, ja olenpa kuullut, että pienen palan ottanutta on kehotettu ottamaan vähän lisää. Farmors cafe'ssa tehdään työtä täydellä sydämmellä ja se näkyy. Täytyy vain toivoa, että paikan suosio ei käänny itseään vastaan. Uskon kuitenkin, että kahvila säilyttää omaleimaisen rennon ja kotoisan tunnelmansa.

Högsåraan on lossiyhteys, joten tämä paikka on myös veneettömien tavoitettavissa. Jos satut liikkumaan Turun saaristossa veneellä, pyörällä, autolla  tai jollain muulla kulkupelillä, suosittelen ehdottomasti pistäytymään Farmors cafe'seen kakkupalalle.

2 kommenttia:

 1. Heippa! Onpa hauskaa, että kirjoitat tutusta paikasta. Farmors Cafe on kyllä suloinen. Me pidimme mieheni kanssa hääjuhlamme Högsåran saarella :)

  Piti vain huikata, kun harvoin Högsåra tulee missään esille ;)

  Terkut Tallinnasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, Högsåra on kyllä upea miljöö hääjuhlille! Terkkuja takaisin Tallinnaan! :D

   Poista