torstai 11. heinäkuuta 2013

Merimaisemissa

Seuraavaksi sekalaisia kuvia siitä millaiselta elämä näytti Saaristomerellä. 

Välillä meno oli näin rentoa ja taas välillä piti jopa kiskoa muutamaa köyttä. 


Laivakoira Pipsan haistellessa tuulia, laivakoira Tellu piti lepotaukoa venevahdin hommasta. 

Ravintoloissakin tuli syötyä, kun grillaukseen ja veneen pikkukeittiön tuotoksiin kyllästyttiin. Ja tietenkin kalaa, kun meren äärellä oltiin. Olin ennen nirsoina päivinäni ennakkoluuloinen kalaruokia kohtaan, mutta nyt ne kuuluvat lempiherkkuihini. Saaristosta muuten löytyy paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita. Niistä yhden tahdon vielä esitellä erikseen. 

Vaatteet olivat rennot, hiukset tuulen tuivertamat ja silmät sirrillään auringossa. Tästä kuvasta muuten tuli mieleen se miten "venemökkeily" eroaa perinteisestä mökkielämästä. Sen lisäksi, että yöpymispaikka vaihtuu päivittäin (tai öittäin) on meno paljon sosiaalisempaa. Kun veneet ovat kyljet vastakkain tulee sitä väistämättäkin muutama sana vaihdettua naapurin kanssa. Sitä törmää välillä myös aika mielenkiintoisiin tarinoihin. Tammisaaressa vieressämme majaili amerikkalainen pariskunta, joka on asunut veneessään vakituisesti jo monta vuotta kierrellen maailman meriä. 


Laivakoirien lisäksi bongailin muitakin eläimiä. Kaupunkilaisena sitä aina innostuu kummasti, kun  näkee niinkin eksoottisia otuksia kuin lampaita ja lehmiä. Kalasääskien pesiä ei sentään aivan kaikkialla näe. 

Harjoittelin akrobatia taitojani köysimeressä. Aika kätevä alkolukko muuten. 

Ja nautin ihan vain Suomen kauniista kesästä ja ihanasta saaristosta. 

2 kommenttia:

  1. Voiii ihanat pipsa ja tellu!!! :) Näyttää mukavalta, nauti :> -Lotta

    VastaaPoista