tiistai 13. elokuuta 2013

Vuodenaikojen välissä

Ulkona keli uhkaa muuttua vedenpaisumukseksi ja muutenkin ilmassa on ollut syksyntuntua jo jonkin aikaa. Sanokaa sitten pahanilmanlinnuksi, mutta itseäni lähestyvä syksy ei hirveäsri potuta. Minusta on lähes aina ollut mukava palata loman jälkeen koulun penkille ja yliopisto opintojen ääreen palaan vielä suuremmalla innolla. Uskon, että edessä on vielä edellisvuotta hauskempi vuosi Tallinnassa. 

Opiskelujen lisäksi, pidän itse syksystä. Alkusyksy on niin tavattoman kaunista aikaa ja ilma virkistävää pitkään jatkuneiden hellekelien jälkeen. Viileiden kelien myötä innostun usein pukeutumisesta ja laittautumisesta uudella tavalla. Vaikka nautinkin kesäisestä elämästä rennoissa vaatteissa, kasvot lähes meikittöminä ja hiukset sotkuisilla kiharoilla, on mukavaa alkaa taas panostaa enemmän ihmiseltä näyttämiseen. Tosin sotkuiset kiharat eivät tule katoamaan minnekkään. 

Mutta kyllä silti tulee ikävä kesän lämpöä, valoisia öitä ja huolettomia kesäpäiviä. Onneksi viime viikonloppuna nautin kesästä vielä täysillä. Perjantaina juhlin kesätöiden loppumista nauttimalla ystävieni seurassa kesäjuomien ykköstä eli sangriaa. Lauantaina päätin lähteä perheeni mukaan mökille. Siellä sain vielä nauttia perinteisistä kesäjutuista eli saunomisesta, uimisesta, grillailusta, muurinpohjaletuista ja vähän soutamisestakin. 


Mökille veneellä pistäytyneet ystävämme ottivat minut paluumatkalleen mukaan ja kotimatka sujuikin myötätuulessa auringosta nauttien. Hauskasti viikonloppuun mahtui siis tämäkin kesätouhu ihan sattumalta. 


Kesä on kyllä ihanaa aikaa. Onneksi olen nyt ehtinyt kerryttää kivoja kesämuistoja lämmittämään koko pitkäksi talveksi. Ja vielä on aikaa kerätä kasa sekä niitä kesä-, että syysmuistoja, joten eikun vaan hommiin.

Ja se kuka jaksaa laskea kuinka monta kertaa tässä tekstissä käytetään sanaa kesä saa hatunnoston ja kehotuksen hankkia jotain parempaa tekemistä. 

1 kommentti: