torstai 7. marraskuuta 2013

Arjen pienet piristäjät

Pari viime viikkoa meni pitkälti kouluhommia puurtaessa. Niinpä viime viikonloppuna päätin olla ajattelemattakaan opiskelua. Tämä miniloma teki uskomattoman hyvää, mutta lopulta tuli maanantai ja uusien kurssien tehtävälistat. 

Kiireistä ja pimenevistä illoista huolimatta haluan säilyttää positiivisen mielen arkenakin. Tässä auttavat kaikenlaiset pienet piristävät asiat. 
Elettyäni viime vuoden ilman uunia, olen innostunut leipomisesta aivan uudella tavalla. Eilen vaivasin kurpitsaleipä taikinan ja nappasin sen juuri uunista. Ai että näyttää hyvältä! Itse leipominen on todella mukavaa aktiviteettia. Voittaa ainakin kaupan leipähyllyllä kiertelyn. 

Olen myös innostunut lukemisesta uudelleen. Sinänsä ei oikein ole aikaa, etten jotain lukisi, mutta tahti tuppaa opiskelujen aikana hidastumaan. Lukaisin juuri vanhemmilta lainatun Piin elämän,joka oli kyllä todella kiintoisa lukukokemus. En tosin tiedä, mitä ajatella lopetuksesta, joka jätti minut hieman ahdistuneeksi. Suosittelen silti!

Piristin arkeani myös ostamalla kirjan. Joskus yläasteella jaksoin ihmetellä, ketkä tekotaiteelliset ihmiset jaksavat lukea jotain runoja. No taidanpa sitten nykyisin kuulua näihin ihmisiin, sillä koen, että runot pystyvät ilmaisemaan tunteita ja tuntemuksia välillä jopa paremmin kuin proosa. Bukowskin runoja olen lueskellut sieltä täältä, ja  ne ovat viehättäneet minua kovasti. Nytpä sitten ajattelin tutustua miehen tuotantoon vähän syvemmin tuon kokoelmateoksen avulla. 
Helppo tapa aamulla piristää mieltä on laittaa jotain nättiä päälle ja punata huulet. Punaisissa huulissa on varsin helppo hymyillä koko päivän ja ehkäpä ne piristävät vastaantulijoidenkin päivää. Jos ei puna, niin ainakin hymy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti