tiistai 26. marraskuuta 2013

Uusi kaupunki-ihastus: RiikaUskotteko jos kerron, että 35 euroa ja yhdeksän tuntia bussissa istumista on ainoa, mitä tarvitaan ulkomaanmatkaan. Tämä on niin helppoa, että ihmettelen miten emme aikaisemmin ole Riian bussiin hypänneet. Jo vuoden olen Virossa asunut ja vasta nyt sen etelänaapurin nähnyt. Sumuisesta säästä huolimatta tai sen ansiosta ensivaikutelma oli mitä hurmaavin

Siinä missä Tallinnan vanhankaupunki tuntuu omalta satumaaltaan muun kaupungin keskellä, yhdistyy Riikassa vanha keskusta uuteen saumattomammin. Toki baltianmaihin (ja sumusäähän) kuuluvaa harmautta ja ränsistyneisyyttä oli nähtävillä, mutta minusta se on myös osa kaupungin viehätystä. Sumuinen sää loi kauniiseen kaupunkiin aivan oman tunnelmansa. Tosin hieman surullisen sävyn kaupunkiin ja matkaamme toi juuri sattunut ostoskeskustapaturma.
Vertailua Tallinaan oli vaikeaa välttää. Riika on suurempi, uusi keskusta on viehättävämpi ja Laima suklaa voittaa Kalevin (vaikka Fazerin päihittänyttä ei ole). Tallinnan vanhakaupunki on kuitenkin ihana omana erillisenä satumaailmanaan ja joulutorikin on mielestäni kauniimpi. Mutta ennen kaikkea Tallinna on koti. Tämä muistui erityisen hyvin mieleen käyttäessämme yli tunnin eksyillen ympäri tuntematonta kaupunkia ravintolaa etsien. Toisaalta samankaltaisuuksia Tallinnan kanssa on sen verran, etten uskoisi Riikaan kotiutumisen kauan kestävän. 


Riika ylätti minut todella positiivisesti ja paljon jäi vielä tutkittavaa ja ihasteltavaa. Paluu tähän kaupunkiin on siis hyvin todennäköistä.

Meno-paluu bussiliput maksoivat tosiaan vaivaiset 20 euroa ja hostelli 8 euroa yöltä. Ja matkaa vain 4,5 tuntia suuntaansa. Tallinnassa asuivia suosittelen siis ehdottomasti matkustamaan Riikaan, joka eroaa yllättävänkin paljon Tallinnasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti