tiistai 21. tammikuuta 2014

Kurkistus keskustan ulkopuolelle

Monia blogiini eksyneitä tuntuu kiinnostavan Tallinnan ravintola tarjonta.Viime aikoina olenkin kokeillut muutamaa uutta paikkaa, joten uutta kirjoitettavaa löytyy jälleen tältä osastolta. Kun koulu ja koti sijaitsevat keskustassa, on samoihin maisemiin jämähtäminen helppoa. Keskustan ulkopuolelta löytyy kuitenkin rutkasti hyviä ravintoloita ja kahviloita.

Käydessäme Suomesta vierailulla olleen ystäväni kanssa kirpputori kierroksella Paavli Kaltsukassa, pistäydyimme lounaalle lähellä sijaitsevaan ravintolaan Kamahouseeen. Tämä paikka oli minulle aikaisemmin tuttu kuulopuheiden pohjalta, mutta sijaintinsa vuoksi ei ollut aikaisemmin tullut mieleen lounaspaikkana. Vaikeaa ei ravintolaan matkustaminen kuitenkaan ole. Kun keskustasta hyppä ratikkaan 1 tai 2 Koplin suuntaan, ja jää pois Angerja pysäkillä, pääsee melkein suoraan etuovelle.  


Kamahan on jauhoseosta, joka koetaan virolaiseksi erikoisuudeksi. Vastaava valmiste Suomessa on ymmärtääkseni talkkuna. Monessa annoksessa tätä perinteistä ruokaa onkin ilmeisesti hyödynnetty, mutta itse otin vähän epäpaikallisemman annoksen eli vuohenjuusto-punajuuri salaatin. Oikein maukas salaatti, vaikka yllätyinkin hieman sen hinnasta, joka taisi olla noin seitsemän euroa. Olin nimittäin olettanut, että keskustan ulkopuolella hinnatkin olisivat vähän alhaisemmat. Lounasannoksen olisi kuitenkin saanut huomattavasti edullisempaan hintaan, joten halutessaan täälläkin voi päästä halvalla. 

Sisustukseltaan ravintola oli leikkisä ja persoonallinen, mikä aina miellyttää minua. Paikka vaikutti olevan myös kovassa suosiossa, sillä jopa keskellä arkipäivää siellä oli asiakkaita kiitettävästi. En ehkä nostaisi tätä paikkaa lempiravintoloitteni joukkoon, mutta sinne puolelle kaupunkia uudelleen eksyessäni voisin hyvin kuvitella lounastavani paikassa toisenkin kerran. 


Eräs kaunis pakkaspäivä päätin tehdä pienen kävelyretken Telliskiveen ja lounastaa kahvila Boheemissa. Olin aikaisemmin käynyt siellä vain kahvilla, mutta nyt kiinnosti päästä kokeilemaan kahvilan ruokapuolta. 

Vaikka hinnat ovat mielestäni kaikkialla Tallinnassa nousseet, sain silti mielestäni Boheemista lounaan aika edullisesti. Katkarapukeitto, pullovesi ja kuppi vihreää teetä kustansi yhteensä vain vähän päälle seitsemän euroa. Hyvin maustettu ja ravuissa pihistelemätön keitto maistui kyllä pakkasessa tarpomisen jälkeen. Boheem vakuutti niin hyvin, että taidan uudemmankin kerran tarpoa vanhankaupungin taakse. Jos et ole hyötyliikunnan ystävä, ihan kahvilan viereen Telliskiven pysäkille pääsee myös ratikoilla 1 ja 2 Koplin suuntaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti