keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Kevätkö se siellä?Talvi taisi jäädä lyhyeksi tänä vuonna. Ehdin jo innoissani googlailla  hiihto ja laskettelu mahdollisuuksia Tallinnan lähistöllä, kun taivaalta alkoi ripsiä räntää. 


Olen syntynyt keväällä, joten luonnollisesti olen aina pitänyt tästä vuodenajasta. Syntymäpäiväni, sulavat kadut, pikkukenkien jalkaan pujottaminen, elohopean nousu lämpömittarissa, nahkatakin esiin kaivaminen ja lupaus lähestyvästä kesästä ovat hyviä syitä rakastaa kevättä.


Nykyisin kevään tulo ei ole kuitenkaan enää vain iloinen asia. Lupaus lähestyvästä kesästä ei jaksa innostaa, kun kesätöistä ei ole varmuutta. Tämän kevään jälkeen minulla on enää vain yksi vuosi jäljellä Tallinnan yliopistossa, ja tästä vuodesta puolet olen suunnitellut viettäväni vaihdossa. Miten sanoa hyvästit kaupungille, josta on nyt jo kahden vuoden aikana tehnyt kotinsa, ja ihmisille, joista on tullut melkein kuin toinen perhe.


Kun tällaiset ajatukset alkavat liikaa ahdistaa on hyvä  ottaa käyttöön perinteinen mielenhallinta keino. Eli eikun vaan lenkkarit jalkaan, kuulokkeet korviin ja ulos kaupunkia ja maisemia ihmettelemään.

Sillä sen sijaan, että murehtisi tulevia, on parempi koittaa nauttia tästä hetkestä. Se ei tarkoita sitä, että ei olisi tavoitteita tai, että ei tekisi suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Se tarkoittaa sitä, ettei elä jotain parempaa odottaen tai tulevaisuutta stressaten. Kuten kliseinen sanonta kuuluu: tärkeää ei ole päämäärä vaan itse matka. Päämärää vaihtuu ja siintää jossain kaukana, joten stressaamisen sijaan on vain hyvä nauttia sekä matkan ylä- että alamäistä.


Yksinkertaisesti hetkestä nauttiminen voi olla  raikkaan ulkoilman sisään hengittämistä, uuden lempikappaleen soidessa kuulokkeissa, kaksi koiraa vierellä hölkätessä ja oman korttelinsa tarkkailusta uusin silmin. Oikein toimiva terapia muoto, johon keväisen ilman kuivaamat kadut ovat kuin luotuja. 


2 kommenttia:

  1. Kiitos kauniista kuvista! Voitko vielä kertoa missä suurin piirtein kohteesi ovat? Tallinnan kävijä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentistasi! Kuvat ovat Kardiorgin ja Keskilinn kaupunginosien väliltä. Suosittelen ehdottomasti tuohon Kardiorgin alueeseen ja sen kauniisiin taloihin tutustumaan. :)

      Poista