perjantai 7. helmikuuta 2014

Meren hedelmiä risotolla x 2


Vaikka opiskelijan tulisi vältellä ravintoloissa syömistä, voi Tallinnassa sentään välillä nauttia jotain kotikeittiötä ja koulun kahviloita korkealuokkaisempaa. Seuraavaksi siis kaksi uutta vinkkiä Tallinnan vähän laadukkaampiin ravintoloihin. Laatu ei tosin yllä kännykällä napattuihin kuviini, mutta koetaan kuvitella, että kuvien hämyisyys on tarkoituksella tehtyä vintage -henkeä, eikä suinkaan naarmuuntuneen linssin syytä.

Von Krahl kuuluu lempi baareihini Tallinnassa, vaikka siellä tulee melko harvoin käytyä sisäänpääsymaksujen vuoksi. Von Krahlin kyljestä löytyy myös ravintola Von Krahli Aed, joka on houkutellut jo jonkin aikaa. Suomen vieraani kanssa kävimme siellä viimein lounastamassa. 
Aed tarkoittaa puutarhaa ja sellaiselta ravintola tuntuikin astuessamme sinne sisään pakkasen keskeltä. Lyhyesti sanottuna pidin paljon ravintolan antiikki kalusteilla täydennetystä sisustuksesta. Tilasimme molemmat kala-annoksen kurpitsarisotolla ja valkoviinikastikkeella. Annos myös maistui meille molemmille, vaikka kastikkeen kera se oli ehkä vähän liiankin tuhti lounaaksi. Hintaakin annokselle oli pistetty jopa 12 euroa. Suosittelen Von Krahli Aedia silti, sillä ruoka oli maukasta, ravintola viihtyisä ja palvelu erittäin ystävällistä. 


Jo viime syksynä vietimme ystävieni Anninan ja Inesin kanssa naisten iltaa Salt -ravintolassa. Pieni bistro henkinen ravintola löytyy Kardiorgin alueelta ja vaikuttaa olevan kovin suosittu. Mekin saimme pöydän vain varauksen ansiosta.Pieni ravintola on sisustettu todella viihtyisäksi, vaikka lämpötila nousikin aika korkeaksi pienessä tilassa. Salt on tasoltaan perusrafloja laadukkaampi paikka ja se näkyi onneksi laskun lisäksi myös palvelussa ja ruoassa. Itse selvästi merenelävien ja risoton ystävänä tilasin tulisen tiikerirapu -risoton. Tarjoilija osasi myös suositella meidän jokaisen annoksiimme sopivat viinit ja itse muistan olleeni ainakin omaan yhdistelmääni todella tyytyväinen. Jälkiruoastakaan en osannut kieltäytyä, vaikka muistaakseni ei suklaakakku yltänyt ihan pääruoan tasolle. Suosittelen Saltia ehdottomasti, jos etsii Tallinnasta vähän tasokkaampaa, mutta kuitenkin rentoa ravintolaa. Täällä  hienommissakin ravintoloissa syöminen on huomattavasti halvempaa kuin Helsingissä, joten köyhien kulinaristien kannattaa ottaa siitä hyöty irti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti