lauantai 3. toukokuuta 2014

Turistina Tarttossa

Kauan odotettu, mutta ei valmisteltu Tartto matkamme ei alkanut kovin lupaavasti. Aina kaikki ei tosiaan mene putkeen, ainakaan näiden kahden tytön kohdalla. Onneksi huumorintajua löytyy meiltä molemmilta ja vastoinkäymisille nauramme vedet silmissä. Ja loppujen lopuksi matka olikin todella onnistunut.

Olimme jättäneet hostellin varaamisen todella viime tinkaan ja yöpaikan löytyminen osoittautuikin haastavaksi. Emme vielä Tarttossa pyöriessämme olleet varmoja, missä yömme vietämme. Rentoina naisina menimme sitten rauhassa ravintolaan lounastamaan ja selvittelemään vaihtoehtojamme. Todettuamme, että kaikki hostellit olivat tosiaan aivan täynnä päädyimme ottamaan hotelli huoneen. Hieman kalliimpaa mihin olimme varautuneet, mutta ei silti 34 euroa per pää hotellihuoneesta ollut kovin paha hinta. Saatuamme vihdoin yömajan hankittua lähdimme turistikierrokselle kamerat ojossa. Tosin suurin osa kuvista on Anninan kamerasta, sillä oman kamerani latausjohto on päättänyt mennä jonnekkin piiloon. No Anninallapa ei taas puhelimen kamera toimi, joten minä sain sitten olla porukan Instagram-kuva vastaava ja Annina laatukuva vastaava. 

Meille sattui aivan uskomattoman hyvä keli ja Tartto näyttäytyi kyllä parhaimillaan. Kävimme läpi kaikki päänähtävyydet aloittaen Toomemäeltä ja siirtyen sitten vanhaankaupunkiin


Parhaiten mieleeni jäivät Toomemäen kauneus, kuten vanha tähtitorni, Musumägi (Pusumäki) ja vanhan kirkon rauniot, hauskat, kauniit ja kekseliäät graffitit ympäri kaupunkia ja Tartton yliopiston päärakennuksen klassinen majesteettisuus. Kaupungissa oli ehdottomasti vahva opiskelijakaupungin tuntu. En ihmettele yhtään, miksi paikalliset opiskelijat ovat yliopistostaan niin kovin ylpeitä.
Nautimme hyvästä ilmasta niin pitkään, kuin pystyimme. Sitkeästi söimme myös ihanat jäätelöannokset terassilla viltteihin kääriytyneinä. Ilemmalla lähdimme sitten tutkailemaan Tartton yöelämää. Meininki oli rento ja nautin erityisesti siitä, että ihmiset pystyivät siemailemaan juomiaan myös baarien ulkopuolella pääkadulla seisten Etelä-Eurooppalaiseen tyyliin. 

No seuraavan päivänä virkeystila olikin sitten seuraavanlainen:Emme kuitenkaan jääneet löhöämään, sillä tutu kaupungissa ottivat yhteyttä. Saimme aivan mahtavan turistikierroksen Tarttosta kotoisin olevalta ja vielä historiaa työkseen opettavalta Ivolta. Myös kaverimme Aivar sattui juuri saman aikaan kaupungissa vierailemaan ja liittyi seuraamme. 

Kiersimme hieman päänähtävyyksiä uudelleen läpi, kuullen samalla enemmän tarinoita Tartton ja Eestin historiasta. Sitten siirryimme Supilinnan kaupunginosaan, joka Ivon mieleen kuulemma tuo parhaiten Tartton. Samalla retkellä näimme (ja haistoimme) myös A. Le Coqin tehtaan ja Tartton laululavan. Supilinnassa oli meneillään myös hauska festivaali, joka avasi portit puutalojen kauniille pihoille ja puutarhoille. Kaiken kruunasi auringonpaiste ja jäätelö.

Viimeisimpänä kohteena vierailimme yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa, joka oli aivan uskomattoman vehreä ja kaunis. Kasvihuoneessa toiseen kerrokseen kivutessa lämpötila nousi jo tropiikin tasolle, joten pakkaskeleillä tämä voisi olla aika mahtava vierailu kohde. 

Kaiken kaikkiaan olimme erittäin tyytyväisiä koko reissuumme ja todella kiitollisia matkaoppaallemme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti