keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kukkia kimonossa ja pihalla


Vihdoin esittelen vähän enemmän sitä paljon puhuttua kimono-tyylistä takkiani. Pitkään ketjupuotien rekkejä kimonot silmissä vilkkuen kolunneena tulin siihen tulokseen, että onnistuuhan tuo ompelu minultakin. Eurokankaasta löysin sitten noin 12 eurolla palan kaunista kukkakangasta.

Rento liehuketakki on todella yksinkertainen ompleuprojekti. Muokkasin vain hieman suurihihaiselle mekolle tarkoitettua kaavaa. Ainoan ongelman tuotti ohut kangas ja ruostuneet ompelutaitoni. Lopputulos miellyttää kuitenkin silmääni ja sopii hyvin esiteltäväksi pihamme kukkaloiston keskellä. 

Tallinnasta löytyy paremmat valikoimat hapsuja ja hörhelöitä, joten voi olla, että helmaan ompelen myöhemmin jotain lisäliehukkeita. Toistaiseksi hillitsen hapsuhimoani vain yhdistämällä kaavun tuohon hippitoppiin. 

Kuten on jo pariin kertaan todettu, en ole käsityöluokan näppäräsormisin tyttö, mutta yritän silti antaa vähän ohjeita, miten tämän kaavun väsäsin.

Taka- ja etukappaleet ovat muuten samanlaisia, mutta etukappaleet leikataan tietenkin toisistaan erilleen ja muotoillaan halauamallaan tavalla. Itse pyöristin ja ompelin käsin etupuolten kaula-aukot. 


Muuten tuo kaava onkin toivottavasti aika helppo käsittää. Etukappaleet ommellaan kiinni takakappaleeseen hihoista ja sivuista. Takakappaleen kaula-aukkoon tein myös pienen rypytyksen ja tietenkin huolittelin ja käänsin hihat ja helman.

Itse innostuin projektista niin, että suunnittelen jo toisen valmistamista. Täytyypä lähteä pian taas Tallinnaan koluamaan kangaslaareja ja hapsuhyllyjä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti