torstai 31. heinäkuuta 2014

Kirpputoreja Tallinnassa

Huomasin tuossa tilastoja tuijotellessa, että blogiini on eksynyt paljon lukijoita "kirpparit Tallinna" hakusanan kautta. Mikäs siinä, itse rääsyjen keräilijänä ja penninvenyttäjänä (ainakin vaatteiden suhteen) levitän mielusti kirpputorien ilosanomaa. Ajattelin vielä selkeyden vuoksi kerrata hieman omia kirppis kokemuksiani Tallinnassa. 

Tallinnassa kirpputori kulttuuri on vasta heräilemässä, joten kysymyksessä ei ole mikään kirppisharakan unelmakohde. Etsivä kuitenkin löytää kaupungista hyvän kirppiksen, jos toisenkin.

Omasta mielestäni paras on Telliskivi kirbuturg. Tämä perinteinen pöytäkirppis on pystyssä vain lauantaisin, mutta olen aina tehnyt sieltä hyviä löytöjä, sillä tavarat ovat usein aika uusia ja nuorekkaita ja hyvän hintaisia, tietenkin myyjistä riippuen. Varsinkin kesäisin, kun kirppis levittäytyy ulos on pöytiä ja täten myös löytöjä paljon. Kirppikselle pääsee kätevästi joko ihan kävellen tai 1 ja 2 ratikoilla Kopli suuntaan.

Jos lauantaiaamut eivät ole sinulle soveliasta aikaa, löytyy Tallinnasta jonkun verran myös kierrätyskeskus periaatteella toimivia kirppareita. Keskustassa on on useampikin Humana, jotka vastaavat Suomen Uffia. Itse en näitä kuitenkaan suosi, sillä valikoima ei ole mielestäni kovin kummoinen ja hinnat aika korkeita. Toisaalta meneväthän varat hyväntekeväisyyteen, joten roposien sinne syyntäämisestä ei tarvitse tuntea niin huonoa omatuntoa. 

Sen sijaan keskustan ulkopuolelta löytyvä Paavli Kaltsukas on varsin edullinen. Löytöjä en täältä ole tosin tehnyt niin huimasti, mutta vaatteita ja kenkiä on kirppiksellä paljon, joten eiköhän sieltä ahkerasti rekkejä penkoava aina jotain löydä. Paikalle pääsee ratikoilla 1 ja 2, jotka köröttelevät Koplin suuntaan. Pysäkki on Angerja lähellä kivaa Kamahouse ravintolaa. 

Keskussa olen kokeillut myös Narva maantella sijaitsevaa Riidepuuta, jossa vaatteet ovat valikoidumpia kuin Paavli Kaltsukassa tai Humanassa. Tämä on varmaankin syynä siihen, että ainakin oman kokemukseni mukaan myös hinnat ovat usein hitusen liian korkeita. Kokeilemisen arvoinen kohde kuitenkin ja uskoakseni parempi vaihtoehto keskustassa liikkuville kuin Humana. 

Itsepalvelukirpputoreihin en ole oikein Tallinnassa törmännyt, mutta Facebookin kautta bongasin erään ilmeisesti aika uuden kirppiksen nimeltä POP kirbuturg. Itse en ole paikkaa vielä ehtinyt testata, mutta Facebook kuvien ja puskaradion uutisten perusteella paikka vaikuttaa ainakin lupaavalta.

Vinatge puodit ovat sitten aivan tarina erikseen, joihin olisi myös kiinnostava perehtyä hieman paremmin. Aika kallis, mutta todella viehättä Fankadelik löytyy ainakin helposti vanhastakaupungista.

Siinä oli minun vinkkini Tallinnan kirppareihin. Huonekaluja en ole tarvinnut, joten niitä myyviä kirppareita en ikävä kyllä osaa neuvoa. Paavli Kaltsukasta tosin löytyy joitain pienempiä ja suurempia kodintarvikkeita. 

Onko lukijoilla lisää hyviä kirppisvinkkejä Tallinnaan? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti