tiistai 12. elokuuta 2014

Keveitä kesäkirjoja


Olen ahminut kirjoja vähän reippaammin kiitos kesän joutenolon ja keveiden kesäkirjojen. En siis ole syventynyt klassikoiden tai edes modernien klassikoiden syvällisiin maailmoihin, vaan lukenut romansseista ja etsivistä. 
The Fault in Our Stars - John Green

Tämä kirja on noussut aikamoiseen suosioon, ja elokuvakin siitä on jo saatu aikaiseksi. Oli minunkin se sitten luettava löydettyäni sen mökiltämme lojumasta. Olin aluksi hieman epäilevä, miten kirja minuun purisi. Välillä nimittäin nämä imelät nyyhkytarinat ärsyttävät ja tuntuvat lukijan kykyjä aliarvioivilta. Oli tässäkin kirjassa hetkensä, kun huomasin liian selvästi kirjailijan ohjailevan lukijan kyynelkanavoiden toimintaa. Pidin kirjasta silti, sillä kertomus oli todella kaunis ja loppujen lopuksi aika omaperäinen. Lukukokemus oli todella miellyttävä ja myönnän kyllä nyyhkineeni viimeisillä sivuilla. 

Mma Ramotswe tutkii - Alexander McCall Smith


Nämä kirjat kuuluvat kesälukemisiini joka vuosi. Kirjoissa on niin ihanan myönteinen elämänfilosofia ja ne kuvaavat niin erilaista elämänrytmiä, etten voi muuta kuin hurmaantua. Mma Ramotswen Naisten etsivätoimisto no. 1 ei selvitä mitään suuria rikoksia, vaan ihmisten lähes arkisia murheita lempein keinoin. Olen todella kiinnostunut Afrikasta ja sen maiden kulttuurista, ja kiitos näiden kirjojen, nyt erityisesti Botswanasta. On mukava vaihteeksi lukea tästäkin maanosasta jotain iloista. Kun sukeltaa näiden elämäniloisten ihmisten elämään, alkaa melkein tuntua kuin olisi käynyt lomamatkalla Botswanassa. Kirjasarjan kirjat ovat tosin aika samankaltaisia keskenään, joten  niitä ei kovin monta jaksa lukea putkeen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti