keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kaupunki täynnä tapahtumaaHaagissa tuntui viikonloppuna riittävän tapahtumaa joka kadunvarteen. Aivan kulman takana asunnostamme juhlittiin kiinalaista uuden kuun -juhlaa. Lange Voorhoutilla puolestaan tehtiin matka maailman ympäri lähetystö-festivaalilla.'Ihastuttavien lyhtyjen lisäksi tunnelmaa loivat kiinalainen musiikki ja esitykset. Oiva tilaisuus myös kaikenlaisille kaupustelijoille myydä erilaista kiinalaista ja myös täysin aiheeseen liittymätöntä roinaa. En kuitenkaan ostanut lyhtyä tai lohikäärmettä huonettani koristamaan, vaan haksahdin vain kevätkääryleisiin. Enempää ei sitten kannttanut syödäkkään, sillä ruokamatka jatkui Embassy-festivaalilla. 

Kojut olivat ympärimaailmaa ja halusin kokeilla kaikkea. Hinnat ruoille vaan olivat sen verran suolaiset, että lopulta päädyimme ostamaan van pakistanilaista ruokaa. Vaikka olimmekin ensisijaisesti ihmettelemässä maailman eri kulttuureja, olimme silti kämppisteni kanssa hieman pettyneitä, kun emme löytäneet Suomea, Romaniaa tai Amerikkaa festivaalilta. Uudet makukokemukset ovat kyllä kivoja, mutta karjalanpiirakat tai ruisleipä olisivat kyllä tehneet minut hyvin onnelliseksi. 

Viikonlopun häslingit eivät loppuneet siihen, mutta itse olin sen verran puhki, että jätin muut menot välistä. Vaikka vähän, ehkä harmittaa etten lähtenyt museoyöhön mukaan. Mutta kyllä kaikkea tapahtumaa tuntuu riittävän muinakin viikonloppuina. 


2 kommenttia: