keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Rotterdam osa 2: Mahtava matkaseura

Jos Rotterdam oli hurmaava, niin oli kyllä myös matkaseura. Ihanassa tyttöporukassamme 20 minuutin junamatka hujahti nopeasti. Vietettyämme koko päivän  yhdessä tunnemme toisemme taas vähän paremmin. 

Päivä alkoi tyttömäiseen tapaan shoppailulla ja omenakakuilla kahvilassa. Omenakakku maistui ihanan syksyiseltä, vaikka aurinko paahtoikin kesäisesti terassilla. Kuinka ihanaa, että syyskuussakin voi olla vielä näin tuskaisen kuuma. Vaikka kaipa sitä pitäisi olla huolissaan napajään sulamisesta...
Seurasimme kartan turistikierrosta hieman soveltaen ja meille mielenkiintoisimmat kohdat valitsien. Erasmus oppilaiden oli tietenkin käytävä moikkaamassa Erasmus Rotterdamilaista. Jätkä oli tosin vähän liian keskittynyt kirjaansa vaihtaakseen kuulumisia. Onneksi vierestä löytyi Rotterdamin tori, missä pääsimme kuolaamaan valtavia juustokiekkoja ja muita herkkuja. 


Tästä torin läheltä löytyivät myös ne kummallisimmat rakennukset, joten turistikuvien ottoon meni tietenkin rutkasti aikaa. Tilanne tosin vain paheni, kun pääsimme merellisimpiin maisemiin, sillä ryhmäkuvien lisäksi jokaisesta meistä piti ottaa vielä tusina yksittäiskuvaa. 
Meren saattoi tuntea myös tukassa tuivertavana tuulena ainakin Erasmus-siltaa ylittäessä. Elegantin ja aistikkaan otoksen ottaminen ei oikein onnistunut, kun tuulikone oli täysillä. Kylmä ei silti tullut ja pysähdyimmekin nauttimaan hetkeksi auringosta nurmikolle. 

Palasimme seesteisen museopuiston kautta vähän urbaanimpaan tunnelmaan. 

Olin ennen lähtöämme tsekannut Spotted by Localsin Rotterdam sivut, jossa mainittiin katufestivaali Witte de Withstraat kadulla. Sitä ennen vastaamme osui myös Happy Indrusty -festivaali Museopuistossa. Paljon siis näyttää riittävän tapahtumaa myös Rotterdamissa. 

Varsinainen meno oli silti Witte de Withstraatilla. Katu oli täynnä esityksiä ja performansseja, taidetta ja musiikkia sekä iloisia ihmisiä. Terassit olivat myös täynnä väkeä ja ruoan tuoksu muistutti kurnivista vatsoista. 

Koska kadun kaikki ravintolat olivat tupaten täynnä jatkoimme matkaa, kunnes vastaan osui Bagel Bakery & Burgers -ravintola jonka olin merkinnyt muistiin (Spotted by Localsista tietenkin). Nälkäiselle ainakin bagel-burgeri ja rosmariini-ranskikset maistuivat erinomaisesti.

Syötyämme aloimme olla jo niin väsähtäneitä, että suuntasimme kulkumme takaisin kohti rautatieasemaa. Päivä oli niin mahtava, etten malta odottaa Amsterdam matkaa, jonka teemme varmaan vielä isommalla porukalla. 


2 kommenttia:

  1. Jeeee vähänkö toi SBL -maininta ilahdutti!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sivusto, vaikka ei niin hyvä kuin Tallinna-versio ;)

      Poista