keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Amsterdamin kanaaleja valloittamassa


Kauan odotettu retkemme Amsterdamiin onnistui viimein viime lauantaina, vaikka muutama matkaseuralainen peruikin vielä edellisenä päivänä.

Aika iso joukko kuitenkin raahautui juna-asemalla aamulla, vaikka valitus olikin kova. Lopulta kukaan ei edes osannut sanoa, kenen idea oli lähteä niin aikaisin. No, kahvia naamaan ja menoksi.
Tällä kertaa tiirasiin kaupunkia hieman eri kulmasta, kun nappasimme allemme polkuveneen. Kuvat antavat tästä touhusta aika glamourin kuvan. Ja olihan se hetkittäin, kun ohi ajavasta veneestä ojennettiin viiniä leideille ja sikari herralle. Muutoin näytti polkeminen olevan aika rankkaa puuhaa. Itse tosin vain katselin takapenkiltä polkijoiden urakointia. 

Pari kertaa viihdytimme muita veneilijöitä pyörimällä ympyrää ja törmäilemällä seiniin, mutta perille kuitenkin pääsimme, ja vieläpä ajoissa. Hauska tapa tutustua Amsterdamiin, varsinkin, jos istut takapenkillä. 


Polkemisen jälkeen, jopa kyytiläisten vatsat kurnivat niin kovaa, että oli aika etsiä ravintola. Täytettyämme vatsamme tajusimme, että museoihin tuskin ehtisimme ennen niiden sulkemista. Muutenkin tässä vaiheessa oli tullut jo aika selväksi, että toinen ja minun tapauksessani kolmas Amsterdam retki olisi paikallaan. 

Vaelsimme vielä hetken kaduilla, kunnes pysähdyimme nauttimaan viiniä kanaalinrantaan. Tarkoitus oli baariinkin suunnata, mutta aikainen herätys, kävely ja polkeminen olivat vieneet puhdin lähes kaikilta, joten suuntasimme pian takaisin juna-asemalle. 
Tällä kertaa sääkin suosi paremmin kuin viime reissulla ja Amsterdam näytti edelleen kauniilta. Tunnuimme kuitenkin lähes kaikki jakavan mielipiteen, että asuminen Haagissa on mukavampaa. Jatkuva tungos, ihmisvilinä ja turistilaumat eivät vain ole minua varten. Tai sitten olemme jo kotiutuneet Haagiin niin hyvin, ettei mikään muu sen kanssa pysty kilpailemaan. 


2 kommenttia:

  1. Sun tukka näyttää jotenki tosi pehmeeltä! Mäkin tahon Amsterdamiin taas! Ja Haagiin! Ja Rotterdamiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jotenkin ihmeen pörhee ja puudelimainen täällä! Tuu käymään!! <3

      Poista