maanantai 17. marraskuuta 2014

Kaveri kylässäVaikka nautin elämästäni vaihdossa täysin rinnoin, välillä iskee ikävä Suomeen ja Viroon. Varsinkin teleportterille olisi tarvetta stalkatessani Facebookista ja Anninan blogista, mitä kaikkea kivaa Tallinnassa kaverit puuhaavat. 

Oli siis ihanaa saada Annina luokseni muutamaksi päiväksi vierailulle. Parissa päivässä pölötimme läpi kaikki kuulumiset, tutkailimme Haagia ja esittelin vähän täkäläistä elämääni. 


Minullekkin oli mielenkiintoista vaellella ympäri katuja ja ihmetellä kaikkea vastaantulevaa, sillä normaalisti olen juuttunut kulkemaan aina niitä samoja arkireittejä. Sain myös vieraai seurassa leikkiä rauhassa turistia ja napata muutamia uusia kuvia Haagista. 

Anninan innoittamana kävimme myös kiertämässä paikallista modernintaiteen museota Gemeenteniä, jossa oli parhaillaan esillä kattava Mark Rotkhon näyttely. Oma suosikkini oli kuitenkin Damien Hirstin Memento Mori pääkallo.  Myös pysyvä näyttely oli suuri ja tarjosi paljon hyviä töitä ihmeteltäväksi. Seuraavaksi voisin vaikka tehdä kulttuurimatkan Rotterdamin museoihin. 

Mikään ei ole parempi idea kuin tutustuttaa mahtavia ihmisiä toisiinsa. Siksipä halusin Anninan tapaavan ystäviäni Haagissa ja toisinpäin. Kävimme siis pienellä porukalla illallisella erinomaisessa meksikolaisessa Popocatepetlissä. Ravintoloissa syöminen on tällä suunnilleen Suomen hintatasoa, joten näitä tilaisuuksia osaa todella arvostaa. 

Jutellessamme kaikesta Tallinnaan liittyvästä, aloin hieman odottaa sinne paluuta. Toisaalta taas ahdistaa uhkaavasti lähestyvä tammikuu ja vaihtolukuvuoden loppu. Aika ristiriitaista, mutta parempi ehkä näin, kuin että joko elämä täällä tai Tallinnassa pännisi. Ja fiiliksistä riippuen aikakäsitykseenkin voi vaikuttaa. Saadessani selkäkipuja huonosti jousitetusta asuntolapatjasta, ajattelen aikaa olevan enää vähän jäljellä, kun taas naureskellessani kaverien kanssa oudoille sisäpiirivitseillemme, ajattelen, että meillä on vielä paljon aikaa yhdessä.

2 kommenttia:

  1. Mä tuun kans Rotterdamiin kulttuurimatkalle sun kaa! Vaikka ei toi Haaginka museo, jossa kävitte huonolta näytä..ja JEE onneks tuut iha just (!!) takasin Talsuun <3

    VastaaPoista