sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Prahan jälleennäkeminen


Oi Praha! Noin seitsemän vuotta sitten tämän kaupungin kevät todella hurmasi minut. Vuosien kuluessa melkein unohdin, miten kaunis kaupunki onkaan. Vaikka Prahan helmikuu ei ehkä hurmannut kukkaloistolla tai vehreydellä, on tässä kaupungissa kyllä paljon charmia näin keskellä talveakin. Tosin auringonpaisteen ja lämpötilan puolesta olisi voinut luulla kevään jo saapuneen. 


Disney-linna!

Paikallisoppaamme osasi viedä meitä todella hyviin ravintoloihin, kahviloihin ja baareihin, joiden nimiä tai osoitteita en ikävä kyllä muista. Mutta kaikille oman elämänsä baarimikoille osaan suositella The Pub nimistä baariketjua, jonka erikoisuus on joka pöydän oma oluthana. Siitä sitten voi oman makunsa mukaan lorotella vaikka koko illan putkeen. Kunnianhimoiset oluenjuojat voivat kilpailla myös muiden pöytien ja baarien kanssa seuraten oluen kulutusta baarin näytöltä. 

Praha on aika siisti mesta, mutta itse kaupunkia parempaa tässä reissussa oli seura. Eihän näiden ihmisten näkemisestä ollut kulunut kuukautta kauempaa, mutta vähän ikävä oli ehtinyt jo tulla. Tuttuihin kuvioihin paluu suijui luontevasti, ja tuntui kuin päivääkään ei olisi kulunut sitten viime näkemän. Harmi vain, että kaikki ystävämme eivät päässeet paikalle, mutta toivottavasti teemme vielä useita vastaavia matkoja yhdessä. 

Nyt taitaa jäädä matkustaminen Suomen reissuja lukuunottamatta vähemmälle. Onhan tässä tullut jo aika paljon kuljettua ympäriinsä, mutta nälkä se vain tuntuu kasvavan syödessä. Onneksi minulta löytyy nykyisin lauma ystäviä ympäri Eurooppa, joiden luokse lähteä vierailuille. Vielä kun aika ja raha riittäisi näihin kaikkiin reissuihin...

2 kommenttia:

 1. Hauska nähdä, miten ihmiset kuvaavat tätä kotikaupunkiani:) Olisitpa täällä nyt, kun on jo kesä, vihreää, ja syreenien huumaava tuoksu.
  Ps. rakastan tuota kuvaa, jossa pulu tuon muurin päällä...muutenkin ihania kuvia:)
  Terv. Eveliina / liinabohemia.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Praha on tällä hetkellä varmasti upeana! Ja kiitos! :)

   Poista