tiistai 2. kesäkuuta 2015

Elämää kahdessa maassa


Järkkäriä ei aina jaksa kantaa meiningeissä mukana, mutta onneksi nykypäivänä kohtalaisia kuvia saa myös kännykällä. Kuvanlaatu ei ehkä ole se paras mahdollinen, mutta ainakin tunnelma kuvista välittyy. Tässä siis taas kuvia viime viikoilta.
Minulla oli lauantaina varsinainen bilepäivä, kun osallistuin kaikkiaan kolmeen eri juhlaan kahdessa eri maassa. Ensin järjestin ja juhlin veljeni ylppärijuhlia Suomessa. Onnea vielä veljelleni, jonka kivoissa juhlissa aika vierähti nopeasti. Illaksi matkasin Tallinnaan pistäytymään ensin kaverini synttäreillä, josta siirryin toisen ystäväni läksiäisjuhliin. Läträilin siis pitkästä aikaa vähän meikeillä ja skumpalla. Aivan mahtavan hauska juhlapäivä. Tosin juhlista etuajassa lähteminen on aina harmi, vaikka seuraavat pidot odottaisivatkin jo.  


Vietin viikon Suomessa ihanista keleistä nauttien. Kävin parin kamun kanssa piknikillä, ja nautin muutenkin auringosta, vehreydestä ja kukkaloistosta. Ei tuolla vielä ihan kesä ole, mutta lähellä jo ollaan! Ihailin jälleen myös Helsingin arkkitehtuuria, joka tuntuu Tallinnan jälkeen taas yllättävän virkistävältä. Kävin myös pitkästä aikaa Kiasmassa, jossa syyskuuhun asti esillä olevaa Robert Mapplethorpen valokuvanäyttelyä suosittelen lämpimästi.  


On tullut vähän myös syötyä. Helsingissä kokeilin jo toista kertaa Friends & Brgrs -ravintolaa, joka tarjoaa ehkä hinta-laatusuhteeltaan Helsingin  parhaat hampparit ja ranet. Ranskikset ja pihvit paistetaan paikanpäällä, eivätkä ole mitään pakastepussikamaa. Silti annoksesta ei tarvitse maksaa 11 euroa enempää, mikä on vähän tässä ylikalliin ruoan maassa. Kasvisburgerikin löytyy, jonka eräs varsin valikoiva kasvissyöjä ystäväni totesi hyväksi. 

Tallinnassa kävimme Sallan läksiäisillallisella vähän hienommassa mestassa Tallinnan ja Viimsin rajalla sijaitsevassa Noassa. Ruoka oli toki hintavampaa, kuin ravintoloissa missä yleensä käyn, mutta kuitenkin edullista suomalaisen näkökulmasta. Itse söin mustekala eli kaheksajala pastan, joka kyllä helli makunystyröitä. Ihaninta tässä ravintolassa on tuo merelle avautuva terassi, joka harmi kyllä oli sateen vuoksi suljettuna meidän vierailumme aikana. Varmasti aivan ihana istumapaikka lämpiminä kesäiltoina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti