perjantai 12. kesäkuuta 2015

Kalamaja: kukkia ja graffitteja

Kaikkien näiden vuosien jälkeen, Tallinna on edelleen mielestäni varsin eriskummallinen kaupunki. Maisemat muuttuvat melkein joka kadunkulmassa. Täältä löytyy niin Vanhankaupungin kaunista historiallista arkkitehtuuria, söpöjä puutaloja, ankeita betonimöhkäleitä, joutomaata, graffitteja ja vanhoja teollisuusaluita, jotka ovat saaneet uuden elämän taideväen ja hipsterien käsittelyssä. 

Nyt kun muutto lähenee uhkaavasti, olen entistä ahkerammin yrittänyt nauttia tämän kaupungin kaikista eripuolista. Eräs päivä kiertelin ympäri Kalamajaa, joka on tullut varsin trendikkääksi viime vuosina. Silti sieltä täältä löytyy ränsistyneitä rakennuksia ja käyttämättömiä maapaloja. Vehreyden keskellä nekään eivät näyttäneet niin ankeilta. 


Erityisesti Telliskiven alue on kehittynyt hurjasti kaikkien näiden vuosien aikana. Ensimmäisenä vuotenani Tallinnassa sieltä löytyi melkeinpä vain nykyisin legendaarisen maineen saanut F-Hoone ravintola. Nyt tuntuu, että aina paikalla vieraillessani jokin on vähän kehittynyt tai muuttunut. Ravintoloita löytyy nykyisin useampikin, ja sen lisäksi paljon erilaisia design- ja harrastusliikkeitä. Tapahtuumaakin riittää varsinkin näin kesällä. Ensi viikonloppuna Telliskiven valtaa katuruokafestivaali, joka ikävä kyllä jää minulta nyt väliin. Vähän harmi melkein lähteä juuri, kun tämä kaupunki herää eloon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti