lauantai 11. heinäkuuta 2015

Telliskivi vinkkejä


Vielä minulta löytyy tarinoita, vinkkejä ja muutamia puhelin räpsäyksiä jaettavaksi Tallinnasta. Olen useaan otteeseen puhunut Telliskiven hipsteri-kulmista, ja ajattelinkin nyt omistaa tälle alueelle aivan oman postauksensa. Kyseessä on siis Kalamaja-alueella sijaitseva vanha teollisuuskortteli aivan junaradan lähettyvillä.

Tehdessäni tänne vierailun ensimmäistä kertaa kolme vuotta sitten suuntanani oli nimenomaa jo klassikko asemaan noussut F-Hoone -ravintola. Silloin viihtyisä ravintola tuntui varsin kummalliselta valopilkulta keskellä muuten varsin ankeaa aluetta. No kolmessa vuodessa tämä alue on tehnyt niin suuren muodonmuutoksen, ettei sitä samaksi tunnistakaan. F-Hoone on edelleen paikallaan, ja edelleen käymisen arvoinen, mutta sen lisäksi Telliskivellä on paljon muutakin tarjottavaa.

Nykyisin alueella on hurjasti hyviä ravintoloita. Intialaisen ruoan ystävän kannattaa suunnata Lendav Taldrikkiin, josta hyvää itämaista ruokaa saa paljon edullisemmin kuin keskustasta. Myös sisustus (viimeinen kuva) on mielestäni pirteä ja kekseliäs. Tosin palvelun tasosta olen kuullut valitettavan. Foody Allen puolestaan tarjoaa herkullista katuruokaa, tosin ravintolatyylisesti pöytiintarjoiluna. Yläpuolen vietnamilainen annos oli todella maukas, ja myös paikan burgeri on varsin mehevä. 

Näiden kahden ravintolan välistä löytyy Kivi Paber Käärid, joka tarjoaa gluteenitonta ruokaa. Tästä ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä ruoka sopii monenlaiseen ruokavalioon. Samoilta kulmilta löytyy myös ranskalainen Frenchy, jossa en kyllä ole nauttinut muuta kuin kahvia, joten ruokaa pitää käydä vielä testaamassa. 

Hieman Telliskiven "keskuksen" ulkopuolelta löytyy myös mukavia paikkoja. Juuri avattu La Tabla ravintolan sisustus on hauska, ja latinalaisamerikkalainen ruoka sai kiitosta kavereiden keskuudessa. Itse kokeilin vain kotitekoista jäätelöä, joka kyllä suli suuhun mukavasti. Kukeke on ollut myös alueella pitkään. En ole täällä vähään aikaan käynyt, mutta muistelen, että ainakin hampurilainen oli varsin hyvä. Pidän erityisesti paikan pirtsakasta sisustuksesta. Myös ratikka-pysäkin vieressä sijaitseva Kohvik Boheem on perinteinen ja hyvä lounaspaikka. 


Telliskivi ei hiljene illallakaan, sillä monet ravintoloista järjestävät viikonloppuisin bileitä ja tapahtumia. Sen lisäksi suosittelen lämpimästi olutbaari Pudelia. Kotoisassa baarissa on valtava valikoima oluita ympäri maailmaa. Ja jos olut ei maistu, tarjolla on myös viiniä ja siideriä. Erityisesti kesäisin Pudelin terassilla on todella tunnelmallista. Kirjoittelin aikaisemmin myös Erinevate Tubade Klubista, jonka tapahtumia kannattaa myös pitää silmällä. Vastikään avattiin myös VabaLava, jossa järjestetään erilaisia esityksiä konserteista stand-up komediaan ja teatteriin.

Telliskivessä voi tehdä myös ostoksia. Telliskivi Loomelinnakissa on paljon erilaisia design ja lahjapuoteja, joista moni myy erityisesti virolaista designia. Lähellä F-Hoonetta löytyy myös hauska pyöräliike, joka myy ja kunnostaa pyöriä ja pyöräilytarvikkeita.

Siinä ovat siis omat vinkkini Telliskiveen. Alue kehittyy kokoajan niin kovalla vauhdilla, että kuukauden päästä sieltä voi jo löytyä useampi uusi paikka, josta minulla ei ole tietoakaan. Suosittelen siis rohkeasti kiertelemään ympäri Telliskiveä ja Kalamajaa, sillä vastaan voi tulla vaikka mitä mielenkiintoista.


Translation: I still have some stories and lousy phone pics to share from Tallinn, this time from Telliskivi hipster hoodz. Alongside traditional F-Hoone there is now many other good restaurants. For instance, you can get Indian food from Lendav Taldrik, street food influenced dishes from Foody Allen, gluten free food from Kivi Paber Käärid and French cuisine from Frenchy. A bit outside the main district there is a new Latin American restaurant La Tabla, a nice cafe Boheem and a cute restaurant called Kukeke. Also some shopping can be done in Telliskivi Loomelinnak, which has many design & gift shops.

The place doesn't get quiet during the night either. Many restaurants organize events and parties on weekends. Beer bar Pudel serves a vast selection of beers around the world, and is definitely worth a visit. Even for those, who are not beer enthusiasts, the bar offers a really nice venue, especially during summer. Erinevate Tubade Klubi is also an interesting venue and often organizes cool events. Vaba Lava offers concerts, stand-up comedy and theatre plays.

Telliskivi is developing all the time, and in a month there might already be a bunch of new places, I have no clue about. So, the area is definitely worth exploring.

1 kommentti:

  1. Oi vähän alkaa tulla jo ikävä tiettyjä asioita Tallinnasta, kuten Kalamajaa ja ravintoloita. Arvaa vaa kuinka monta ravintolaa täällä Maltalla on, jossa on kiva, kekseliäs sisustus, edulliset sapuskat ja puhtaat (öko)raaka-aineet. Aivan, EI YHTÄKÄÄN! :D

    VastaaPoista